Verslaafd? Doe de test

Deze test is gemaakt door meerdere smartphone-verslavingstests samen te voegen tot één overzichtelijke verslavingstest. Zo zijn onder andere de tests van Jellinek,
Trubendorffer, Elsevier en Quest samengevoegd om zo een betrouwbaar resultaat te kunnen bieden. Let op: wel is de test slechts een indicatie! Hij berekent niet echt of je verslaafd bent aan je smartphone. Om hier achter te komen zul je naar de huisarts of naar een verslavingsdeskundige moeten gaan. Toch geeft de test een duidelijk antwoord op de vraag of jij jezelf verslaafd vindt aan jouw mobiele telefoon én daarnaast is de test een goede manier om te polsen of jij jouw smartphone onder de duim hebt.

Hoe vaker je de vragen hieronder met ‘ja’ beantwoord, hoe meer je in de gevarenzone zit. Hoe veel vragen beantwoord jij met ja? Doe de test!

* Let op: deze test is slechts een indicatie, hij berekend niet echt of je verslaafd bent. De test is alleen bedoeld om voor jezelf te kijken of je jouw smartphone veel gebruikt.


UITSLAG TEST

  • 1 t/m 5 vragen met ja beantwoord: Niks aan de hand, je hebt je smartphonegebruik onder de duim.
  • 6 t/m 10 vragen met ja beantwoord: Je gebruikt je smartphone lekker veel. Oppassen een verslaving ligt ook voor jou op de loer.
  • 11 t/m 15 vragen met ja beantwoord: We kunnen stellen dat je een kleine smartphoneverslaving hebt. Misschien tijd om iets te minderen?
  • 16 t/m 20 vragen met ja beantwoord: Helaas, je bent hartstikke verslaafd. Het is verstandig om je smartphonegebruik te minderen om lichamelijke en geestelijke klachten te voorkomen.